Spálňa ako osobná oáza pokoja

14. decembra 2021

V spálni by ste mali cítiť najmä pokoj a pohodu, aby si vaše telo aj myseľ odpočinuli. Okrem pohodlnej postele vám pohodlie poskytne aj relaxačné kreslo a niekoľko príjemných doplnkov. Spraviť zo spálne vašu obľúbenú miestnosť nie je vôbec ťažké.

Základ je pohodlná posteľ

Samozrejme prioritou je kvalitný spánok.  Na ten má veľký vplyv aj matrac 160 x 200, ktorý je vhodný do manželskej postele, alebo priestranného lôžka pre jedného. Pri matraci je dôležitá tvrdosť, pričom najobľúbenejšie sú stredne tvrdé matrace. Tvrdé matrace sú vhodné najmä pre osoby s vyššou hmotnosťou, mäkké by sa mali používať iba na príležitostné spanie.

Kvalitné matrace 160 x 200 sú však iba jednou časťou. Dôležitý je výber postele, resp. rámu. Čalúnené postele sú pohodlné a očarujúce, klasické drevené zasa prinášajú jedinečnú atmosféru prírodného materiálu. Posteľ by sa mala páčiť najmä vám a mala by ladiť so štýlom spálne.

Relax nielen v posteli 

Po náročnom dni je niekedy najlepšie ľahnúť si do postele. Pokiaľ však chcete iba chvíľu relaxovať pri knihe alebo len tak meditovať, odporúčame relaxačné kreslá. Prioritou je pochopiteľne pohodlie, ktorým sa pýšia najmä kreslá s opierkami rúk či taburetom.

Skvelý relax poskytujú polohovacie a masážne kreslá, v ktorých určite pobudnete dlhšiu dobu. Relaxačné kreslá sa dajú perfektne zladiť s vašou spálňou, pretože výber je naozaj veľký. Nebude tak problém vybrať si štýlového a zároveň maximálne pohodlného spoločníka na oddych.    

Doplnky pre správnu atmosféru

Aby sa vaša spálňa stala skutočnou oázou pokoja, nezabudnite na niekoľko doplnkov. Spálňa by nemala byť preplnená, ale vonná sviečka, fotka najbližších, dizajnová lampa alebo obľúbená dekorácia by v nej chýbať nemali. Bosé nohy môže potešiť aj hebký koberec, ktorý si umiestnite k posteli a zároveň z neho bude aj príjemný doplnok.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*