Pravidelné prehliadky u zubára – prečo ich nepodceňovať?

15. decembra 2021

prehliadka u zubára

Prevencia by nemala zahŕňať iba prehliadku u zubára. Dôležitá je aj dentálna hygiena, ktorá znižuje riziko vzniku zubného kazu či parodontitídy. Prečo by ste nemali zanedbávať návštevy zubnej ambulancie?

Prevencia je základ

Preventívne prehliadky nielen u zubára by mali byť samozrejmosťou. Dokážu totiž včas odhaliť vážnejšie zdravotné problémy. V prípade prehliadky u zubára ide najčastejšie o zachytenie zubných kazov. Čím skôr sa zubný kaz nájde, tým lepšie. Hlboký kaz je bolestivý a aj ošetrenie je náročnejšie a to aj finančne. Preventívna prehliadka u zubára bežne zahŕňa kontrolu chrupu, slizníc, ústnej dutiny a mäkkých tkanív čeľustí.

Dentálna hygiena

Dentálnu hygienu by ste mali absolvovať minimálne raz ročne. Môžete tak predísť častým problémom ako sú zubný kaz či parodontitída. Kompletná zubná hygiena vykonaná dentálnou hygieničkou zabezpečí dokonale čisté zuby a to aj na miestach, na ktoré sa so zubnou kefkou bežne nedostanete. Profesionálnym vybavením je možné dôkladne odstrániť zubný povlak aj usadený zubný kameň. Zbaviť sa tak môžete aj zápachu z úst či neželenej pigmentácie zubou, čo je určite príjemný bonus.    

Vyhnite sa zubným náhradám

Zubné náhrady sú bežná vec, ale týkajú sa najmä ľudí v dôchodkovom veku. Výnimkou sú samozrejme úrazy alebo ochorenia, ktorá vás pripravia o jeden alebo aj niekoľko zubov. Zanedbanou dentálnou starostlivosťou, či už domácou alebo profesionálnou, sa časom zaručene prepracujete k strate zubov.

Zubné náhrady sú samozrejme finančne náročnejšie ako bežná každodenná starostlivosť o chrup a preventívne prehliadky. Strata zubu kvôli neošetrenému zubnému kazu môže byť navyše aj veľmi bolestivá záležitosť. Ak sa chcete vyhnúť zubným náhradám, dbajte na svoje zdravie a nezabudnite sa objednať na preventívnu zubnú prehliadku.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*