Účinný liek na zvládanie chvíľ zúfalstva a neistoty môže byť aj modlitba

20. marca 2022

modlitba proti zúfalstvu

Život je plný nepríjemných udalostí a v poslednej dobe sa o tom presviedčame na vlastnej koži každý jeden deň. Depresia, stres, panika a frustrácia sú prvé negatívne stavy, ktoré majú potom dopad na naše zdravie. Meditačné techniky sú na odbúranie stresu a záchvatu paniky ideálne, nie vždy však všetkým vyhovujú.

Jednou z možností by preto mohla byť aj modlitba alebo útecha, ktorú nájdete v dobrých kresťanských knihách.

Aj vďaka modlitbe sa môžete zbaviť strachu vo vašom živote

Strach je emócia, ktorá premieňa dobré veci v živote na starosti a utrpenie. Modlitba môže vaše pocity zmierniť, upokojiť myseľ aj vaše myšlienky. Aj vďaka tomu môže byť a veľmi často aj je viera v ťažkých časoch najlepším liekom na upokojenie, na zvládnutie chvíľ neistoty a zúfalstva.

Dôvera je najlepším liekom na stres

Je len na vás, či sa spoľahnete na svoj dôvtip tým, že budete neustále krútiť hlavou nad svojimi problémami a snažiť sa prísť na koreň problému, alebo či budete dôverovať modlitbe. Aj v často krátkom a povzbudzujúcom texte môžete nájsť riešenie.

Alebo môžete svoje slová dôvery a prosieb vložiť do obľúbeného deviatnika. Deviatnik je dobre známa modlitba, ktorú charakterizuje 9 po sebe nasledujúcich dní, kedy sa úprimnou duchovnou odovzdanosťou vložíte do rúk Boha. Táto pravidelná modlitba dokazuje vašu stálosť a vytrvalosť viery.

Odpúta vás od negatívnych myšlienok a pomôže získať nad situáciou prehľad. Je predsa dobre známe, že dôvera je najlepším liekom na stres. A kde inde sa o svojej dôvere presvedčíte tak dobre ako v obľúbenej modlitbe.

Ak preto hľadáte zmysel svojho života a správneho smerovania, skúste ho objaviť v úprimných slovách modlitby. Určite vám to pomôže!

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*