Ako si správne vybrať outfit na prvé rande?

16. augusta 2022

Veľa dievčat, či dokonca žien často nevie a stresuje, čo si obliecť na prvé rande, aby zaujali, spravili dobrý dojem a zapáčili sa. V čom teda spočíva to kúzlo? Na čo treba dbať najviac a na čo naopak najmenej? Po prečítaní tohto článku snáď budete mať predstavy trošku jasnejšie a výber outfitu nebude tak náročný.

Má to byť predsa zábava a žiadna vážna vec, ktorá vás zbytočne len vystresuje, však?

Najdôležitejšie zo všetkého – buď sama sebou!

Rande či nerande – dotyčný by vás mal mať rád takú, aká ste. Neobliekajte si preto nič čo nemáte rada, alebo v čom sa necítite dobre, len preto že to iné považujú za najlepší outfit. Vytiahnite zo šatníka niečo v čom sa budete cítiť dobre. Napríklad vždy štýlové sako, ktoré vám dodá sebavedomie a určite zažiarite!

Naopak, ak sa budete hrať na niekoho, kým nie ste, pokazí to celý dojem a rande sa bude už od začiatku uberať zlým smerom. Predsa len, keď sa pozriete naokolo, môžete vidieť že jedinečnosť je veľmi vzácna a zriedkavá, preto čím viac jej máte, tým lepšie.

Záleží na mieste, kde sa rande bude odohrávať

Pokiaľ ide o reštauráciu alebo nejaký slušný podnik, dobrou voľbou sú vhodné šaty, komplet so sakom alebo blúzka a sukňa. Ak sa ale v ničom zo spomínaných vecí necítite dobre, nič nepokazíte ani džínsami s pohodlným elegantným topom.

Určite nezabudnite na šperky a jemné doplnky. Tie totiž dokážu ozvláštniť celý outfit a posunúť ho na úplne iný level. Zlaté či strieborné náušnice, náramky, náhrdelníky či prstene sa dajú ľahko zladiť s vybraným oblečením.

Ak sa chystáme do prírody na prechádzku alebo piknik, vyberajte podľa levelu pohodlnosti. Level 10 je veľmi nepohodlný. Najlepšie je obliecť si niečo v čom sa vám bude dobre kráčať alebo sedieť.

V stiahnutých džínsoch by sa vám určite dobre nesedelo, rovnako ako v šatách, z ktorých by mohlo v nečakanej chvíli niečo vykuknúť.

Naopak level 1 je veľmi pohodlný, niekedy až moc. Treba si dať pozor aby ste nakoniec pri pohľade do zrkadla nevyzerali ako v sobotu pred veľkým upratovaním. Najideálnejšie je držať sa niekde v strede. Pre prípad tohto typu rande je super obliecť si nejaké voľné gate skombinované s milým topom, prípadne ak ide o večernú prechádzku či pozorovanie hviezd,  pridať ešte mikinu alebo ľahkú bundu.

Ak ste typ ženy, ktorá nemá ani najmenší problém ísť na takúto udalosť aj v teplákoch, ak je dotyčný ten správny, dojem to nepokazí – je predsa pochopiteľné, že nebudete kráčať po lese či lúke v trblietavých šatách.

Nezabudnite na správne topánky a kabelku

Obuv je takisto veľmi dôležitý detail nášho výsledného výzoru. No opäť ako predtým – hlavne pohodlne. Ak ste fanúšička opätkov a ihličiek – len smelo, krásne zvýraznia nohy.

Treba si dať ale pozor, rovnako ako pri doplnkoch, v jednoduchosti je predsa krása. To znamená, že ak ste si vybrali extravagantné šaty, nebolo by úplne ideálne skombinovať ich s moc výraznými ihličkami.

Samozrejme, ak vidíte že to nie je prehnané a dva kúsky sa perfektne dopĺňajú, máte našu plnú podporu. No ak je to ten horší prípad, skúste radšej siahnuť po menej výstredných opätkoch, obyčajných balerínkach či elegantnejších teniskách. Ak milovníčka opätkov nie ste, žiaden strach! Jediné čo vám stačí urobiť, je vziať si svoj obľúbený pár topánok, pekne vyčistiť, a ak sa vám hodia k outfitu sú jasnou voľbou.

Dajte si pozor na predpoveď počasia

Najčastejším ničiteľom plánov je práve počasie. Nesmiete si preto zabudnúť, pred odchodom z domu, skontrolovať počasie. Mohlo by vás veľmi nemilo prekvapiť, pretože niekedy treba kvôli zmene počasia zmeniť aj celý outfit.

Ak hlásia pekne a slnečno, džínsy a mikina asi nebudú jednou z najlepších možností. Naopak, nejakou sukňou, ľahkými šatami, šortkami alebo letným kompletom sa nedá nič pokaziť. Ak vám meteo systém v mobile ukazuje zamračené alebo dokonca možnosť prehánok, istota je istota, takže si radšej nezabudnite pribaliť mikinu a dáždnik. V tomto prípade sa treba sústrediť hlavne na to, aby ste niekde nasilu nemrzli, čiže napríklad mali džínsy alebo šaty s pančuškami, ktoré vás udržia v teple.

Zdroj obrázka: Natalya Stepowaya/Shutterstock.com

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*