Prečo navštíviť Púchov a kde sa dobre ubytovať?

30. augusta 2022

Plánujete si rodinný výlet či turistiku? Chceli by ste sa trošku odreagovať, spoznať iné zvyky, historické pamiatky, miesta a spraviť si príjemný deň? Vymyslieť si dobrý denný program je hlavne pre rodiny s deťmi náročné.

Práve preto vám v tomto článku prinášame jeden tip, na nie veľmi náročný, ale za to zábavný výlet, či už pre seniorov, alebo rodiny s deťmi. Na svoje si príde naozaj každý.

Návšteva mesta Púchov

Mesto Púchov síce nie je veľkomesto, no nachádza sa tu množstvo historických pamiatok, ako aj turistických atrakcií a miest na relaxáciu, či prechádzky.

Čo sa kultúrno-historických pamiatok týka, na Nábreží slobody sa nachádza Župný dom, v ktorom sídli Múzeum púchovskej kultúry a obradné a reprezentačné priestory mesta. Ďalej na Moravskej ulici nájdete pamätnú faru a kostol evanjelickej cirkvi, sochu svätého Jozefa na Ulici 1. Mája a mnoho ďalších.

Pre umelecké duše bude ideálnym miestom na návštevu Púchovská dielňa modrotlače. Na prechádzku sa môžete vybrať na Púchovskú skalu. Vôňa rastlín a zvieratá pobehujúce voľne po prírode vás naplnia pokojom.

Ak by ste si potom chceli niekde oddýchnuť a dobre sa ubytovať, pohodlné ubytovanie v Púchove v penzióne SISI je ideálne riešenie.

Relaxácia a turistika v okolí Púchova

Neďaleko od Púchova, v dedine Dohňany, sa môžu milovníci turistiky prejsť na rozhľadňu. Dvojhodinová prechádzka nádhernou prírodou a vo výsledku krásny výhľad na celú púchovskú dolinu je na nezaplatenie.

Dá sa tam posedieť pri ohníku a niečo si opiecť, takže ani o hlade nezostanete. Smerom na Považskú Bystricu sú vyhľadávané kúpele Nimnica, kde sa môžete perfektne zrelaxovať a nabrať novú čistú energiu. Tiež sa tam nachádza soľná jaskyňa, ktorej návšteva vašim pľúcam určite prospeje. Púchov a jeho okolie za návštevu určite stoja.

Zdroj obrázka: riskantt_lola/Shutterstock.com

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*