Ako zorganizovať detskú párty, ak nemáte na všetko potrebný rozpočet?

24. januára 2023

Či už sú to ich prvé alebo štrnáste narodeniny, urobiť oslavu dieťaťa čo najvýnimočnejšou je zrejme na vrchole zoznamu prianí a povinností každého rodiča.

Narodeninové oslavy sú veľkou vecou a v dnešnej dobe hra s balíčkom kariet a niekoľkými balónikmi jednoducho nestačí. Naopak, potrebujete zorganizovať tú najlepšiu a najoriginálnejšiu oslavu pre svojho milovaného potomka.

Ako však na to, ak je váš rozpočet obmedzený?

Plánujte a vyberajte párty doplnky  len do výšky vášho rozpočtu

Ak chcete, aby si vaše deti užili párty naplno a pritom nemuseli po jej skončení hladovať, je dôležité plánovať udalosť len do výšky vášho rozpočtu. Nikdy nie na úkor dlhov a pôžičiek. Prioritou je presne naplánovať, koľko chcete minúť, a vedieť, koľko budú stáť všetky zvolené potrebné doplnky.

Uistite sa, že ste v rozpočte zohľadnili aj náklady na miesto konania, výzdobu, jedlo, originálne párty doplnky, narodeninovú tortu , zábavu a párty tašky, aby ste sa potom vyhli nepríjemným prekvapeniam, keď príde čas zaplatiť účet. Rozumným plánovaním sa tak vyhnete stresu z nedostatku financií, ktorý by vám mohol pokaziť radosť z oslavy.

Dobre zvážte zoznam hostí

Pozývate všetkých spolužiakov svojho dieťaťa alebo bude šťastnejšie medzi šiestimi až desiatimi najbližšími kamarátmi? Vytvorením zoznamu hostí včas získate predstavu o tom, kde usporiadate podujatie, koľko to bude stáť a či budete alebo nebudete zásobovať aj dospelých. Podľa toho si môžete následne naplánovať aj aktivity a hry.

Vyberte dobrú tému

Výberom vhodnej témy oslavy zvýšite zábavu a nadchnete oslávenca na jeho výnimočný deň výberom niečoho, čo naozaj miluje. Za tému si môžete vybrať obľúbený film alebo kresleného hrdinu dieťaťa, čím si uľahčíte aj výzdobu a tvorbu štýlových detských kostýmov.

Nájdite si ideálne a cenovo dostupné miesto konania

Usporiadať párty doma je lacné a veselé, no potom vás čaká veľa upratovania. Ak sa rozhodnete prenajať si miesto, ako je miestna reštaurácia alebo detský kútik na hranie, určite to uľahčí vaše pracovné zaťaženie a odstráni problémy s cateringom pre hladné deti. Majte však na pamäti, že prenájom miesta určite zvýši náklady.

Naopak, letné párty sa plánujú oveľa jednoduchšie, pretože si môžete naplánovať narodeninový piknik v miestnom parku alebo vytvoriť mini olympiádu (predstavte si skôr preteky s vajíčkami a lyžičkami ako prekážkami a hod oštepom) na neďalekom rekreačnom ihrisku či vlastnej záhrade.

Ak si dáte na týchto najdôležitejších detailoch záležať, na príjemnú párty budete nielen vy, ale najmä vaše deti dlho a s láskou spomínať.

Zdroj obrázka: Sunny studio/Shutterstock.com

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*