Aké kvety darovať žene?

3. septembra 2020

kvety pre ženu

Zrejme by sme ťažko hľadali ženu, ktorú by nepotešili kvety. Niektoré majú radšej črepníkové, iné zasa kytice. Úsmev na tvári ale vyčaria každej dáme. Ktorá kytica najlepšie vyjadrí to, čo chcete obdarovanej dáme povedať?

Aký kvet darovať?

V prvom rade by ste sa mali riadiť podľa toho, aké rôzne kvety má obdarovaná žena najradšej. Ak to zatiaľ neviete, môžete sa spoľahnúť na „reč kvetov“, pretože každý druh kvetín vyjadruje niečo iné. Asi najobľúbenejší kvet — ruža sa považuje za symbol lásky. Podobne sú na tom aj ľalia a chryzantéma. Chcete sa za niečo ospravedlniť? Potom bude najlepšou voľbou orchidea. Oddanosť vyjadríte slnečnicou, úprimnosť gerberou a náklonnosť tulipánom.

Dôležitá je aj farba kvetov

Veľa môže vyjadriť aj farba kvetov. Biela znamená nevinnosť, čistotu a úctu, červená zasa lásku a vášeň. O žltej farbe sa hovorí, že je symbolom žiarlivosti, ale vyjadruje aj šťastie a priateľstvo. Ak niekomu darujte kvety fialovej farby vyjadríte hrdosť a vznešenosť. Ružový kvet zasa znamená nehu a lásku, ide teda o romantickú farbu. Kytice alebo kvetinové boxy môžu tvoriť rôzne aranžmány kvetov rôznych farieb, alebo môžu byť iba z jedného druhu. Pokiaľ nechcete kvetom vyjadriť niečo konkrétne, vyberte jednoducho to, čo sa vám najviac páči.

Príležitosť na darovanie kvetov

Kytice a moderné kvetinové boxy je dobrým zvykom darovať pri rôznych príležitostiach, akými sú narodeniny, meniny, výročie či svadba. Zrejme najviac ale kvety potešia len tak, bez špeciálnej príležitosti. Ak si s výberom neviete rady a chcete sa vyhnúť faux pas, určite sa poraďte priamo v kvetinárstve, kde vám skúsené aranžérky vytvoria kyticu presne na mieru. Využiť môžete aj možnosť online donášky kvetov. Online si kvety môžete vyberať vďaka zoradeniu do prehľadných kategórií. Aj v tomto prípade je vám k dispozícii zákaznícky servis, ktorý vám ochotne vo všetkom pomôže.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*