Komunikujete spolu jazykom lásky?

20. mája 2019

Niekedy sa zdá, že život páru je založený na nepretržitých nedorozumeniach a komunikácia medzi mužom a ženou sa podobá dialógu medzi hluchými. Prečo je ale pre dvoch milujúcich ľudí niekedy  tak ťažké nájsť medzi sebou vzájomné porozumenie? Každý z nás je iný a podľa toho vyzerá aj fungovanie vo zväzku.

Aby to ale bolo dlhodobo v tej najlepšej forme, mali by ste sa vo vzťahu naučiť používať spoločný jazyk lásky. A ak ste sa ho ešte nenaučili, my vám predstavíme 5 spôsobov, vďaka ktorým budete mať vo všetkom jasno.

Používajte slová podpory

Jednoduché úprimné slová podpory a chvály sú to, čo mnohým z nás chýba. Ľudia, ktorí neboli v detstve dostatočne chválení, majú naliehavú potrebu, aby ich partner nielen oceňoval a rešpektoval, ale aj o tom všetkom mohol otvorene hovoriť.

Navyše, všetci občas pochybujeme o tom, či dokážeme uspieť. Slová podpory od milovaného človeka sú schopné povzbudzovať a dávať dôveru, tlačiť na to, aby sme začali robiť to, čo chceme, no stále nemáme odvahu.

Láska hovorí jazykom dobrých slov. Láska nevyžaduje, ale pýta sa. A pamätajte, v slovách je   veľmi dôležitý aj spôsob akým hovoríme. Rovnakú frázu možno predsa povedať vždy inak. Ak si to uvedomíte, podarí sa vám vytvoriť si dlhodobý vzťah aj s osobou, ktorú ste našli na online sexzoznamke.

Nájdite si čas

Tráviť čas s niekým znamená venovať mu plnú pozornosť. Je ho ale menej, preto ak ho darujeme druhej osobe, stáva sa najcennejším zdrojom.

Keď už trávite čas spoločne, uvedomte si vzácnosť tejto chvíle a venujte si ju navzájom. Nenechajte sa rozptyľovať svojimi obchodnými a telefonickými hovormi, na chvíľu ich odložte nabok alebo si ich vopred dohodnite. Čas predsa beží a nie všetci tu budeme večne.

Obdarujte sa

Vyjadrovať niekomu náklonnosť prostredníctvom darov nie je vždy správne, no z času na čas je to nutné. Dar je viditeľným stelesnením lásky, myšlienkou a jazykom, ktorým medzi sebou komunikujete.

K jazyku lásky patrí aj vzájomná pomoc a dotyky. Ktoré, ak opätujete, bude sa vám vo vzťahu veľmi dobre dariť a fungovať. Tak sa o tom už len presvedčte.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*