Čo s tou bielou pomarančovou kožou?

26. mája 2017

Po podivnej jari prebehne snáď aspom leto v klasickom štýle, teda bude teplo a slnečno. Nepoznáme nikoho, kto by na teplý jún úporne nečakal. Lenže: sme na neho i fyzicky pripravení? Máme posilnenej zadok i stehná? Kožičku na zahryznutie? Odchlpené končatiny a iná telesná zákutia? Čo chodidlá? Nie sú ako strúhadlá plnej parmezánu?

Ak pripravení nie sme, nevadí. Ešte je čas. Poďme sa do toho pustiť, pretože za chvíľu naozaj budeme odhadzovať zvršky. A mal by to byť všetko hlavne pekný pohľad

Celulitída čiže pomarančová koža

Nebudeme si nič nahovárať, týka sa fakt skoro všetkých. Má ju až 95% dievčat a žien, tých chudých aj silnejších. Objavuje sa najmä vtedy, keď dochádza k zmene tvorby a vylučovanie pohlavných hormónov. Najväčší rozkvet zažíva v čase dospievania, pri zmenách váhy, či už v dôsledku rôznych diétnych opatrení alebo napríklad kvôli tehotenstva.

Samozrejme k vytvoreniu celulitídy neprispieva ani prílišná pasivita a nulový pohyb. No a potom je tu to mazanie. Je dobré kožu jednoducho celoživotne premazávať a v exponovaných obdobiach typu priberanie na váhe mazať trojnásobne, hlavne inkriminované partie. Dobrý je potrebné šípkový olej. Ale ten najlepší z najlepších produktov, ktorý dá celulitíde aspoň trochu zabrať, je rovnako skrytý vo SCRUB Mark Coffee Original.

 

A akáže ingrediencia je tak zásadná? Zastudena lisovaný mandľový olej, ktorý má silné upokojujúce a regeneračné účinky. Vďaka vysokému obsahu vitamínov A, E a D pokožku vyživuje, hydratuje a zanecháva ju jemnú a hodvábnejšia než kedykoľvek inokedy. Avšak, zložte si ružové okuliare: nikto ešte žiadny superúčinný prípravok proti celulitíde nevymyslel, keby áno, mal by Nobelovku. Proste cvičiť, hýbať sa, neprejedať sa na noc, aspoň zľahka dbať na zloženie stravy, pridať pravidelnú starostlivosť a modliť sa, že v tomto prípade bola genetika voči nám milosrdná.

Depilácia a peeling

Okrem rôsolovitého tela vám dobré meno neurobí ani chlpatosť čiže to, čo si doteraz skrývala pod oblečením, už teraz neprejde. Takže depilovať žiletkou, cukrovou pastou, voskom alebo depilačným strojčekom. Ak by si chcela investovať do svojho zdravia a uľahčiť si túto doživotnú robotami, môžeš vyskúšať laserovú depiláciu, ktorá sa ti možno pre začiatok bude javiť ako drahá investícia, ale časom ju doceníš.

A potom je tu peeling. Koža je po dlhej zime a jari, ktoré tento rok snáď ani neprebehlo, hrozne unavená, vysušená, mdlá a potrebuje refresh. Od toho je tu kombinácia peelingu a hydratácie. Ešte predtým, než sa pustíš do opaľovania, je dobré myslieť na scrub tela. Nikdy nepoužívaj peeling na suchú pokožku, narobila by si si viac škody ako úžitku. Peeling sa správne používa iba tak, že ho dáš na navlhčenú kožu, inak by si si ju odrela. Jediné, čo by si cítila, by bolo pálenie a pnutie. Pokožku nedrhnite miestečko po miestečku a netlačte na ňu. Peelingom pohybuj ľahko krúživými pohybmi.

Po správne zvolenom peelingu kožu opláchni a nemusíš už ani hydratovať, pretože pokožka bude hebučká ako broskynka.

Pedikúra

Pedikúra Sloveniek je stále trochu zaostalá. Vyparádime sa ako obrázok, vlasy, make-up, šatôčky a potom šup do sandálok s chodidlami ako pustovník. Tak to teda naozaj nie. Všetko čaro je potom v ťahu. A úprimne: kto sa na to má pozerať? Aspoň od júna do augusta dbaj na pedikúru, či už doma urobenú, alebo tú profesionálne. Môžeš voliť medzi mokrou či suchú (medicinálne) pedikúrou.

 

 

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*