Nestíhate? 5 rýchlych trikov, ako ráno zamaskovať nedostatky

30. mája 2017

Poznáte tie chvíle, kedy potrebujete vyzerať čo najlepšie, a pritom máte na prípravu sotva pár minút? Je to stresujúce viac, ako keď máte uzávierku a šéf vám stojí za chrbtom. Môže to vyriešiť lepším time managementom, ale stačí aj pár dobrých trikov.

 

Únava

„Vyzeráš úplne inak, nalíčila si si oči? Hrozne ti to pristane! „Konštatovala nedávno kolegyňa potom, čo som sa vrátila od zrkadla. Pravdou je, že som pri ňom strávila iba minútu a celú ju venovala úprave očného okolia. Naniesla som tekutý korekčné rozjasňovač pod oko a na horné viečko len prstom rozotrela nahý tieň. Vlastne som bola nenalíčená, a pritom vyzerala oveľa sviežejšie. Vtip je v tom, že koža v očnom okolí býva tmavšie než vo zvyšku tváre, kvôli čomu potom automaticky pôsobíte unavene a neupravene. Stačí to trochu zamaskovať a celá tvár pekne prekukne.

 

Mastné vlasy

Umývanie vlasov je zdĺhavý proces, po ktorom navyše musí nasledovať ešte zdĺhavejšie fúkanie a styling. Preto sú mastné vlasy najčastejším kameňom úrazu. Ak sa suchý šampón ešte nestal vaším najlepším priateľom, rýchlo si ho kúpte. Na trhu je čím ďalej viac prípravkov, ktoré kombinujú účinky suchého šampónu a zároveň fungujú ako stylingový prípravok, takže zabijete hneď dve muchy jednou ranou. Alebo to môžete urobiť úplne opačne – inšpirujte sa trendom, ktorý na svojej prehliadke predstavila značka Thakoon. Jej modelky mali vlasy prísne stiahnuté do vysoko posadeného drdolu a pri hlave ešte uhladené gélom pre mokrý a lesklý efekt.

Poškodené nechty

Mala ste dokonalú manikúru, ale na poslednú chvíľu ste niekde zavadila a lak si odlúpla? Môžete to buď skúsiť napraviť pôvodnou farbou laku a dieru tak zaceliť, ale ešte oveľa jednoduchšie je, keď váš lak prekryjete tým sa trblietkami. Tie totiž spoľahlivo schovajú všetky nedokonalosti, navyše pri jeho aplikácii nie je potrebné tak veľká precíznosť, ako keby ste nanášala celú manikúru znova. A tiež rýchlejšie schne.

Odrastené korienky

Máte dôležitú schôdzku, pohovor alebo napríklad prvé rande a vaša kaderníčka na vás nemala čas? Odrastené korienky našťastie už celkom ľahko zvládnete sama a doslova za pár minút. Sprej od L’Oréal Professionnel obsahuje intenzívne kozmetické pigmenty, takže keď je nastriekate do odrastajúce cestičky, výsledok je dokonalý a zároveň prirodzený. K dostaniu je už v šiestich rôznych odtieňoch.

Nevýrazné pery

S výraznejšími perami  väčšinou vyzeráme lepšie a celkovo upravenejšie. Lenže naniesť rúž naozaj precízne zaberie celkom dosť času. Preto máte vo chvíľach najväčšieho zhonu dve možnosti: Buď pery rýchlo premažete balzamom a potom prstom nanesiete len trochu rúžu, ktorú votrite do balzamu (potom totiž nie je potreba dokonalá kontúra a efekt je skvelý), alebo jednoducho nájdete dostatočne tónovaný balzam, ktorý vás rozžiari a zároveň ho môžete aplikovať aj poslepiačky, bez toho aby ste potom vyzerala ako Heath Ledger v úlohe Jokera.

Zdroj: ženy.cz, Pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*