Zbavte sa konečne návykov, ktoré ničia vaše zuby

14. júla 2017

Dokonalý vzhľad za pár minút a najlepšie na niekoľko rokov. To by si priala asi väčšina z nás, no takto to zatiaľ nefunguje a zrejme ani dlho ešte nebude. Vždy budete strojcom svojho šťastia a výzoru najmä vy. Dôležitá vec, ktorú si je na začiatok veľmi dobré uvedomiť.

Pokiaľ budete dodržiavať minimálne a stanovené pravidlá a určitý režim, potom si môžete dovoliť siahnuť aj po niečom jednoduchšom. Nie že by sme vám to automaticky zakazovali, no ak nebudete dbať na prevenciu, nemusí vám pomôcť ani niečo iné. Prípadne vás to bude stáť oveľa viac peňazí, aby ste vzniknutý problém mohli dať do poriadku a pôvodného stavu.

Pre krásu treba niečo urobiť          

Samozrejme, že to platí aj v oblasti krásy, ktorej korunou sú najčastejšie vlasy pleť a zuby. Práve na zuby  je nutné dbať viac, pretože ich životnosť a stav je veľmi subjektívnou záležitosťou. Aj od dedičnosti a genetickej predispozície závisí to, ako vám bude fungovať účinok bieliacich pásikov a modernej zubnej pasty z reklamy.

Ani vzhľad materiálov a doplnkov v našom interiéri sa dlhodobo bez údržby nezaobídu. Podobne to platí aj pri povrchu nášho tela. Pravidelná hygiena zubov je dôležitá, pretože vzniknutý zápal sa z nich môže veľmi rýchlo rozšíriť do celého tela a spôsobiť vážne ochorenie.

Bojujte s najväčším nepriateľom

Nie len pre zub je cukor dosť výrazným nepriateľom. Ani v organizme nie je jeho nadmerné množstvo príliš prospešné, o čom sa nakoniec presvedčujete na svojej váhe a iných ochoreniach. Pri zuboch je cukor najväčším nepriateľom, pretože v ústach vytvára ideálne prostredie na šírenie kazov. Nezabudnite na to, že má rôzne podoby a vkráda sa do vášho života ako pôžitok, ktorému však musíte odolať. Zdravé zuby, ktoré si občas môžete dovoliť  nádherne rozžiariť bieliacimi pásikmi budú pre vás tou najlepšou vizitkou starostlivosti o telo, čo samozrejme uvidia aj ostatní.

Chráňte ich ako vzácny porcelán

Veď zuby predsa aj podobnú zložku obsahujú, jemná a krehká sklovina, ktorá potrebuje pravidelné čistenie a sem tam možno aj jemné zvýraznenie bieliacimi pásikmi. Každá sklovina má svoj špecifický odtieň, takže niekedy nemusia pôsobiť tieto prípravky u všetkých rovnako, no minimálne vám prečistia povlak. Ak sme spomínali krehkosť zubov, nemali by ste ju ničiť teplotnými výkyvmi studenej zmrzliny a horúcej kávy a čaju. Tiež sú na tom rovnako aj sladené nápoje s obsahom kyselín a iných niekedy škodlivých látok.

Vyskúšajte radšej jablko a iné ovocie, sem tam pomôže aj mätový nápoj, žuvačka, ktorá sa postará o správne pH v ústach a povlak. Samozrejme, že bez pravidelného čistenia to nepôjde, teda pokiaľ plánujete s ľuďmi zostať v plynulom osobnom kontakte.

 

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*