Choďte po meste! Pre sexi postavu a aj dobré nápady

4. septembra 2017

Je veľa dôvodov, prečo chodiť po meste pešo. Nestojíte v kolónach, udržujete si váhu a zlepšuje to náladu. A hlavne: ťažko môžete ísť a zároveň si sedieť na vedení. Takže máte šancu, že vám niečo dôjde. Alebo vás niečo napadne. To podľa toho, ako idete rýchlo.

Vhodné spôsoby, ako chodiť po meste, sú dva: rýchlo a veľa rýchlo. Rozdiel medzi rýchlou a superrýchlu chôdzou sa prejavuje predovšetkým v rovine myslenia. Pri rýchlej chôdzi sa dobre premýšľa a máte čas utriediť si myšlienky. Podporuje logické myslenie a cibrí argumenty.

Oproti tomu superrýchla chôdze vie niečo celkom iné. Logiku a postupné myslenie vám proste vypne, a tak máte veľkú šancu, že vás napadne nápad. Inými slovami, pri priemerne rýchlej chôdzi nám najlepšie funguje logika, pri veľa ostrej chôdzi intuície.

 

Kvôli postave

Podľa odborníkov z webovej stránky 6000kroku.cz je dokázané, že keď budete chodiť aspoň 6000 krokov päťkrát týždenne, za predpokladu, že budete správne jesť (to ale neznamená, že budete držať diétu), môžete za rok schudnúť až dvanásť kíl. Pre predstavu, ujsť 6000 krokov mi trvá asi 45 minút.

Kvôli nápadom

Podľa štúdií Stanfordovej univerzity sa ľuďom po návrate z hodinovej prechádzky zvyšuje kreativita o 60%. A ten stav eufórie, keď dôjdete do cieľa! Vlastne sa zvyšuje postupne už od prvého kroku. Na rozdiel od behu sa totiž ani nepríjemne nezadýcháváte, ani vás nepichá v boku, ani sa tak nepotíte.

Keď sedíme v pokoji, tým skôr dôjdeme k pocitu, že sme chorí. Takže ak človek dbá na to, aby dosť chodil, všetko sa urovná.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*