Rozžiarte si život: 5 spôsobov, ako využiť LED osvetlenie v domácnosti

24. januára 2023

Technológia LED osvetlenia je tu už niekoľko desaťročí. Avšak, to, čo bývalo v minulosti využívané prevažne na sviatočnú výzdobu, si dnes našlo svoje miesto aj v našich osobných priestoroch. Led osvetlenie nielenže prichádza v rôznych odrodách, ale má aj jedinečné využitie.

Od vonkajších priestorov po akékoľvek miesto vo vašej domácnosti, je LED osvetlenie všestrannou možnosťou, ako si skrášliť a plnohodnotne osvetliť priestor celej domácnosti. Tu je niekoľko nápadov a tipov, kam toto osvetlenie najlepšie umiestniť.

Kuchyňa

Návrh moderného LED osvetlenia v kuchyni je jedným zo spôsobov, ako dodať tomuto priestoru originálnu atmosféru. V závislosti od toho, čo chcete, si môžete vybrať rôzne tóny LED modelov. Sú v rozsahu od teplejších alebo žltých farieb až po biele a chladnejšie. Ak chcete byť kreatívni, vyskúšajte živé a farebné riešenie. Nainštalujte ich pod kuchynskú linku, sedadlá a lavice a miesto získa nový nádych a úplne iný štýl. Kuchynské LED svetlá sú však viac ako len estetika.

Poskytujú vám tiež dodatočné osvetlenie pri príprave jedla. Čo je však najdôležitejšie. V najviac využívanom priestore vám pri jeho osvetlení prinášajú maximálnu úsporu.

Vaša obývačka je priestor, kde sa stretávate vy, vaša rodina a vaši blízki. Urobte preto na nich dojem niektorými z najlepších LED svetiel. Strategicky ich nainštalujte, napríklad nad horné priečky a televízne skrinky.

LED osvetlenie v obývacej izbe

Osvetlenie LED diódami dodá vašej obývačke jemný nádych bez toho, aby bolo príliš arogantné. Sú vynikajúcou voľbou pri osvetlení tmavších kútov vašej izby, a tiež skvelé na zvýraznenie dôležitých detailov, ktoré viac vyniknú.

Výhodou LED osvetlenia je aj to, že sa neprehrieva, prakticky vôbec nevydáva teplo ako klasické žiarovky, takže sa nemusíte obávať pri jeho intenzívnom používaní rizika požiaru. Dôležité aj pri tomto type osvetlenia je, aby ste si pred jeho inštaláciou nechali urobiť kompletnú analýzu aktuálnych rozvodov elektrickej siete, na čo je ideálne využiť profesionálne termovízne meranie.

Ideálne riešenie do garáže

Garáž je viac ako odkladací priestor – niektorí ju využívajú aj ako pracovný priestor na ručné práce. Ak preto chcete, aby vám tento priestor dokonale slúžil, uistite sa, že máte dostatočné osvetlenie pridaním niekoľkých LED pásikov do niektorých slabo osvetlených častí vašej garáže. Predídete tak nehodám a strate jedného alebo dvoch nástrojov.

Kúpeľňa

Vzostup sociálnych médií priniesol prílev ikonických kúpeľňových selfie a videí. Koľkokrát ste už videli takýto príspevok a túžili potom po rovnako osobnej kúpeľňovej oáze? Nebojte sa, svoju zastaranú kúpeľňu môžete veľmi jednoducho aktualizovať modernými LED svetlami.

Skúste pridať nejaké LED osvetlenie za zrkadlá a sprchové kúty. Dodatočné osvetlenie, ktoré tieto modely poskytujú, je ideálne nielen pre vaše dokonale osvetlené zrkadlové selfie, ale aj pohodlnú osobnú hygienu.

Spálňa

LED osvetlenie na prispôsobenie spálne je ďalším spôsobom, ako ho zakomponovať do domácnosti. Nemusíte tráviť čas maľovaním miestnosti. Stačí si vybrať adekvátne LED osvetlenie vo farbe, ktorú milujete.

Skvelé na tomto osvetlení je, že je viacúčelové. Nielenže dodá miestnosti šmrnc, ale slúži aj ako pôsobivá a funkčná súčasť interiéru.

Zdroj obrázka: pozitivo/Shutterstock.com

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*