Poľovnícke termovízie: Spôsob, ako v drsnej prírode nestratiť cieľ cesty

24. augusta 2022

Patrí poľovníctvo k vašim záľubám? Milujete prírodu a uvedomujete si, že aktivita poľovníkov nie je len zábava, ale aj dôležitý spôsob, ako prírodu chrániť a zaisťovať v nej ten správny kolobeh? Potom máme pre vás špeciálne optické zariadenia, ktoré by vám mohli túto náročnú a zároveň príjemnú prácu uľahčiť.

Ide o poľovnícke termovízie, ktoré sú profesionálnou optikou, vďaka ktorej nestratíte cieľ a smer cesty ani v tej najdrsnejšej prírode. Čítajte ďalej a dozviete sa, prečo?

Moderné termovízie Pard disponujú širokou škálou aplikácií

Asi všetci veľmi dobre vieme, že tak, ako dokáže byť prírodá krásna, vplyvom zmeny klímy sa môže veľmi rýchlo zmeniť na nehostinné a drsné prostredie. V ňom je potom veľmi náročné, aby aj ten najšikovnejší poľovník plnil všetky vyššie a ďalšie iné úlohy. Tma, hustý dážď, hmla, šero – to všetko vie pobyt a pozorovanie zvierat v prírode poriadne skomplikovať.

Našťastie je tu moderná optika, ktorá dokáže aj v takýchto prípadoch vytvoriť ideálne podmienky na plnenie stanovených úloh. S modernou termovíziou Pard ste ako poľovník schoný/á pozorovať svoje okolie kedykoľvek počas dňa a noci, dokonca aj za najhorších poveternostných podmienok. Zvýšiť úspešnosť lovu týmto spôsobom je tak zvyčajne veľmi jednoduché.

Ide o etické riešenie

Použitie tejto špeciálnej tepelnej optiky uľahčuje aj etický lov, pretože dobrá viditeľnosť jednotlivých detailov umožňuje napríklad jasné zameranie vedúcich babiek. Nepoužíva sa pritom žiadna nebezpečná a drastická metóda, takže aj lov môže byť vďaka špičkovej termovízii Hikmicro Gryphon etickejší.

Nepotrebujete žiadne svetlo

Veľkou nevýhodou klasickej poľovníckej optiky je, že na dokonalé zobrazenie detailov potrebuje svetlo. Avšak, práve počas dňa sú zvieratá v prírode ostražitejšie a zo svojich úkrytov vychádzajú len minimálne. To sťažuje poľovníkom prácu. Preto sa doprírody vyberajú častejšie v noci, keď majú obyvatelia prírody viac odvahy.

Termovízie majú v tomto smere výhodu, pretože na dokonalé zachytenie cieľa obrazu nepotrebujú svetlo, čím je eliminované rušenie svetelným zdrojom. Naopak, zachytávajú objekty vďaka senzorom tepla, takže aj v tej najväčšej tme vám úspešný lov nič len tak ľahko neprekazí.

Termovízie sú zabezpečené, takže zver nebude vôbec rušená. Veľmi jednoducho sa s týmito zariadeniami manipuluje, sú ľahké a vybavené množstvom doplnkových služieb, ktoré vám pozorovanie prírody a zvierat v náročných podmienkach ešte zlepšia a zaručia očkávaý výsledok. Tak to s nimi vyskúšajte a neoľutujete.

Zdroj obrázka: www.podnalov.sk

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*