Najlepší vek na vydávanie? Vyšší ako si myslíte!

18. septembra 2017

Je lepšie vydávať sa po dvadsiatke, alebo po tridsiatke? Zatiaľ čo my ženy cítime tlak na to, aby sme sa stihli usadiť pokiaľ možno do tridsiatky, odborníci na vzťahy majú iný názor.

Mužom sa zvyčajne hovorí, že majú počkať, kým nie sú na zásadný krok pripravení. Neznamená to len dospieť, ale mať rozbehnutú kariéru a byť finančne zaistený. Nikto od nich nečaká, že sa ožení pred tridsiatkou, skôr o päť až 10 rokov neskôr.

Otáľanie má aj ďalšiu výhodu. Môžu lepšie spoznať sami seba a vybrať si partnerku alebo partnera, ktorý sa k nim naozaj hodí.

Podobné privilégium ženy nemajú.

„Od rozprávok po romantické filmy, všetko nám od detstva naznačuje, že zásnuby (poťažmo svadba) sú happyendom. Väčšine hrdiniek v bielom rozhodne nie je tridsať, „hovorí Jo Piazza, autorka bestselleru Ako sa vydať: Čo som sa naučila od reálnych žien na piatich kontinentoch o tom, ako prežiť prvý rok manželstva.

Tlak na vydaj sa objavuje po dvadsiatom roku a postupne silnie. Keď žena oslavuje 30. narodeniny bez snubného prstienka na ruke, často má pocit, že niečo dôležité prešvihla.

„Je to omyl. Ženy, ktoré sa vydajú po 35. roku, bývajú v manželstve oveľa spokojnejšie ako rovesníčky, ktoré obliekli svadobné šaty o 10 rokov skôr. Väčšina mojich kamarátok a kolegyňou sa vydala pred tridsiatkou. O dekádu neskôr je polovica z nich šťastne rozvedená. Mnoho terapeutov, ktorí ľuďom denne pomáhajú zachrániť vzťahy, verí, že je vysvetlenie pomerne prosté: Múdrosť žien prichádza s vekom, „mieni Jo Piazza.

„Od určitého veku sú ženy emočne vyzretejšie. Majú viac skúseností, čo im umožňuje nájsť vhodného partnera, „vysvetľuje doktor Peter Pearson z manželskej poradne The Couples Institute v Kalifornii v rozhovore pre magazín Motto.

„Ste nezávislejšie a partnera už toľko nepotrebujete. Ste emočne pružnejšie, múdrejšie, a tak dokážete oddeliť zrno od pliev. “

„Potom čo som sa spýtala stoviek žien naprieč piatimi kontinentami na ich recept na spokojné manželstvo, vám môžem prezradiť tajomstvo. Zistila som, že je lepšie počkať, „dodáva Piazza.

Sedem z desiatich žien, ktoré žili v nešťastnom manželstve, spisovateľke odpovedalo, že by im prospelo, keby mohli dlhšie viesť vlastný život. Najspokojnejší vydaté ženy vraj stretla v Izraeli, Francúzsku, Indii, Katare, Dánsku, Švédsku, Holandsku, Mexiku a v Čile. „Všetky mali niečo spoločné: Vydaly sa po 35. roku,“ dodáva Jo Piazza.

 

Zdroj: zeny.cz, Pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*