Množstvo nápadov, ako si vybrať správny kočík pre vaše dieťa

24. októbra 2017

Zlaté pravidlo pri výbere kočíkov je len jedno. Myslite na seba a na svoj životný štýl. Na všetko, čo sa za týmto pravidlom skrýva sa samozrejme pozrieme podrobnejšie. Najskôr by ste ale mali vedieť, z čoho si môžete vybrať.

  1. Typy kočíkov

Klasický hlboký kočík budete používať pre dieťa od samotného narodenia, približne do veku 8 mesiacov. Potom sa vám už určite zíde športový typ moderného golfového kočíka. V niektorých môžete dieťa voziť od narodenia, v iných od 6 mesiacov a vydržia vám obvykle až do 3 a pol roku veku  dieťatka.

Takéto kočíky majú vo väčšine prípadov aj polohovateľnú opierku chrbta pre možnosť spánku. Pre ešte väčší komfort vášho dieťaťa je k dispozícii a súčasťou tohto kočíka aj predĺžená strieška, ktorá bude vytvárať pomyselnú bariéru a chrániť ho v prípade vzniku nepríjemných podmienok, ktoré ako vieme v exteriéri nie sú vždy ideálne. Inou možnosťou sú aj kombinované kočíky, ktoré sa dajú spojiť aj s detskou autosedačkou.

Tiež sú tieto kočíky väčšinou už ľahšie a dajú sa prispôsobiť vašim potrebám.

  1. Spôsob životného štýlu

Základné typy kočíkov by sme už v skratke mali za sebou. Ich výber ale ovplyvňuje aj spôsob vášho bývania.

Pokiaľ sa neplánujete s dieťatkom vydávať na dlhé cesty a budete sa snažiť žiť pokojnejšie, nemusíte pri výbere brať tak veľký ohľad na základné parametre (šírka, výška, hĺbka a manipulácia).

Pokiaľ ale budete tráviť svoj život aktívnejšie a bude sa tomu musieť prispôsobiť aj vaše dieťa, kočík by mal byť flexibilnejší. Samozrejme, že s vyšším vekom dieťatka pri týchto aktivitách možno občas využijete aj odrážadlá, ktoré si už nebudú zrejme vyžadovať čisto len vaše ovládanie, ale všetko má svoj čas.

  1. Jednoduchá obsluha

Pri cestovaní vás budú zaujímať rozmery a hmotnosť kočíka v jeho rozloženom aj zloženom stave. Doma sa vaše dieťa zabaví na hojdacom koníkovi, no pri cestách sa mu budete musieť jednoznačne prispôsobiť a venovať. Preto si vyberte kočík, s ktorým si viete poradiť v akejkoľvek náročnej situácii, aby sa zmestil do auta a pohodlne rozložil, keď budete napríklad na všetko sama. Pri výbere majte trpezlivosť a zvážte naše rady.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*