Najlepšia ochrana pred poškodením a stratou šperkov

22. marca 2022

Možno sa niekedy pýtate, prečo tak šperky milujeme? Prečo nás tieto malé časti vyrobené z drahých kovov a drahých kameňov očarili? Niekedy je to spomienka, hodnota, ozdoba alebo iný význam, vďaka ktorému sa rozhodneme do moderných šperkov investovať.

Nech už pre nás ale šperky znamenajú akýkoľvek význam, nepochybne zohrávajú v našich životoch dôležitú úlohu. Aby nám robili radosť čo najdlhšie, je potrebné sa o ne správne starať, v čom najlepšie pomáha správna šperkovnica.

Moderná šperkovnica

Väčšina ľudí si pod pojmom šperkovnica predstaví niečo roztomilé a očarujúce, čím elegantne ozdobia interiér svojho domova alebo potešia svojich blízkych. Vybrať si správne uloženie šperkov len podľa vzhľadu však nie je vždy to najšťastnejšie rozhodnutie. Vaše vzácne šperky sa nemusia hodiť do nevhodne zvolenej šperkovnice, môžu sa zamotať alebo dokonca poškodiť.

Nová šperkovnica by preto mala nielen dobre vyzerať, ale aj vytvárať vašim klenotom optimálne podmienky na uskladnenie.

Chráni šperky pred negatívnymi vplyvmi prostredia

Šperkovnica má za úlohu chrániť šperky pred negatívnymi vplyvmi prostredia a pred stratou. Správna manipulácia a skladovanie pomáha spomaliť pôsobenie vzduchu a slnečného žiarenia na drahé kovy, takže napríklad čistenie striebra nemusíte tak často riešiť.

Vplyvom silného slnečného žiarenia môžu stratiť šperky nielen lesk, ale aj prirodzenú farbu. Ani chemikálie, prach a teploty nepôsobia na odolné kovy najlepšie. Myslite preto na to, aby mali vaše obľúbené šperky Sagapo v dobrej šperkovnici svoje stále miesto.

Mäkká priehradka v kvalitnej šperkovnici znižuje riziko oxidácie a korózie. Oba kusy navyše vždy bez problémov nájdete, ak má každý pár náušníc alebo manžetových gombíkov v krabičke svoj voľný priestor.

Ako si vybrať šperkovnicu?

Výber šperkovnice môže byť rovnako mätúci ako nakupovanie dokonalého šperku. Presne vieme, aké to je mať okolo seba nekonečné množstvo možností. Nákupná dilema sa stáva jednoduchšou pri dobrom plánovaní a stanovení najdôležitejších kritérií.

Ak presne viete, čo chcete, počet vhodných kúskov sa vám zúži. Pri hľadaní ideálnej šperkovnice sa preto zamerajte na niekoľko základných faktorov, ktoré vám pomôžu získať presne to, čo potrebujete.

Rozhodujúce slovo má počet a typ šperkov, materiál šperkovnice, jej veľkosť a samozrejme aj dizajn. Ak si všetko dobre premyslíte, určite si aj správne vyberiete.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*