Ako vybrať správne šaty pre družičky?

12. decembra 2021

šaty pre družičky

Hlavnou hviezdou každej svadby je jednoznačne nevesta. Lenže očariť by mali aj družičky, ktoré sú dôležitou súčasťou svadby aj príprav. Šaty pre družičky by mali byť vkusné, pohodlné a krásne. 

Musia mať družičky rovnaké šaty?

Nie je nutné, aby boli nové spoločenské šaty úplne rovnaké, pretože každá z družičiek môže mať inú postavu a jedny šaty nesadnú všetkým. Je však vhodné, aby boli aspoň podobné. V podstate sú 3 možnosti, ako pristúpiť k šatám pre družičky. Môžu mať rovnakú farbu ale rozličné strihy, rovnaký strih ale odlišné farby, alebo rovnaký strih aj farbu. Aj keď ide o vašu svadbu, šaty by mali schváliť aj vaše pomocníčky. Určite nechcete, aby sa počas celého svadobného dňa cítili nekomfortne v šatách, ktoré navyše nemusia lichotiť ich postave. Výber šiat môžete nechať na každej družičke, ale mali by ste mať dohodnuté aspoň farby alebo štýl.

Farba šiat pre družičky 

Ak sa dohodnete na rovnakej farbe šiat, môže to byť farba vašej svadby, aj samozrejme sú tu aj iné možnosti. Obľúbené sú odtiene fialovej, modrej ale skvelá je tiež vínová. Modrá sa hodí na každé ročné obdobie. Jesenná svadba môže byť ladená aj do zemitých tónov, ktoré možno nie sú celkom tradičné ale rozhodne zaujímavé. Ak si vyberiete napríklad fialovú, každá z družičiek môže mať trochu iný odtieň. Štýlové šaty pre družičkuale môžu byť zladené aj s kyticou nevesty. 

Dlhé alebo krátke šaty pre družičky?

Spoločenské šaty, ktoré si oblečú družičky nemusia byť dlhé, ale šaty po zem sú na svadbe určite prípustné. Na zmyselnosti vám v tomto prípade môže pridať rázporok, ktorý by ale nemal byť príliš vysoko. Predsa len ide o spoločenskú udalosť, vhodné určite nie sú mini šaty. Ak chcete niečo kratšie, vybrať môžete šaty siahajúce buď tesne nad kolená, pod kolená či do polovice lýtok.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*