Etiketa pre výber dámskych šiat by sa nemala podceňovať

28. novembra 2017

Blíži sa plesová sezóna a módne trendy sa menia zo dňa na deň. V závislosti od toho sa stáva iné aj správanie sa v spoločnosti, do ktorého patrí aj vhodný spoločenský odev.

Sú ale každé šaty vhodné pre spoločenské udalosti? Ako sa správať v spoločnosti, a čo hovorí etiketa, a ktoré veci sú vhodné do práce a nie na bežné nosenie?

Základné pravidlo

Snažíte sa nájsť to najdokonalejšie oblečenie do nového zamestnania? Dostali ste firemné auto a možnosť výberu oblečenia, ktoré vás a vašu spoločnosť bude reprezentovať? Alebo vám partner poskytol kreditnú kartu, ktorej limit nie je nijako obmedzený? Nezabudnite na jedno základné pravidlo, ktoré hovorí, že pokiaľ ide žena do spoločnosti s partnerom, mala by si vyberať elegantné šaty tak, aby ladili s oblečením partnera.

Šaty budú robiť človeka človekom vždy

V spoločnosti je vždy významnejší žena, starší a nadriadený. Tým všetkým je venovaná v spoločnosti patričná pozornosť, im preukazujeme úctu a dávame prednosť. Podľa toho by mal byť vyberaný aj odev. Aj modernými dlhými šatami môžete dať najavo svoje postavenie a úroveň. Za cenu veľkých módnych výstrelkov to ale nestojí.

Tajomstvo ukryté v detailoch

Váš muž by nemal vychádzať z domu neoholený alebo s neupraveným fúzmi, žena s nevhodným a neupraveným účesom. Holiť sa doma je dnes bežné, úpravu účesu by ste však mali zveriť profesionálom, prinajmenšom pri ženách, ktoré sa chystajú navštíviť významnú spoločenskú udalosť. Nezabúdame samozrejme na úpravu nechtov na rukách a nohách, pretože niektoré druhy spoločenskej obuvi pre dámy sú otvorené.

Do práce si môžete vziať pohodlné dámske rifle, no do takejto vyššej spoločnosti by mala dáma chodiť najmä v šatách, ktoré zvýraznia jej siluetu a dôležité partie. Aj keď sa dnes vo fantázií medze naozaj nekladú, menej je niekedy viac.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*