Matrac ako jedinečná súčasť zdravého spánku

14. júla 2018

Spánok – osobitný stav vedomia človeka a zvierat, ktorý zahŕňa niekoľko fáz, ktoré sa pravidelne a väčšinou v noci aj opakujú. A práve vznik týchto štádií je samozrejme spôsobený aktivitou rôznych štruktúr mozgu. Každý cyklus zahŕňa fázy „pomalého“ alebo ortodoxného spánku (MS), ktorý predstavuje 75 % spánku a „rýchly“ alebo paradoxný (BS), asi 25 %. Pre vás a vaše telo je však dôležité, aby ste preň mali dokonalý priestor a plochu.

Matrac je produkt, ktorý sa nedá vyzdvihnúť tým, že sa zameriate iba na jeho vzhľad. Má priamy vplyv na naše zdravie a pohodu, preto je oveľa dôležitejšia jeho kvalita. V obrovskom množstve informácií sa však často strácame a nevieme, ktoré veci a detaily sú vhodné práve pre nás a naše konkrétne potreby.

Aby sme vám pomohli pochopiť v tomto smere to dôležité, uvádzame hlavné body, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní o voľbe tohto doplnku, bez ktorého sa už takmer vôbec existovať nedá. Dúfame, že aj s našou pomocou bude nákupný proces pre vás ľahký a príjemný.

Tuhosť

Všetky matrace majú rôzne stupne tvrdosti. Ale v praxi to každý človek cíti vlastným spôsobom a inak. Nie je to len otázka návykov, ale aj individuálneho vnímania.

Napriek tomu existujú niektoré všeobecné odporúčania. Napríklad deti, ktorých chrbtica sa stále formuje, by mali spať na pevnom povrchu, pretože to je pre ich vývoj kostry v tejto časti tela dosť podstatné. A starším ľuďom sa naopak odporúča, aby spali na mäkkých penových matracoch, aby čo najviac uvoľnili svaly a záťaž z kĺbov a krvných ciev.

Ak chcete pre seba nájsť najlepšie matrace, analyzujte svoje miesto na spanie. Ste spokojní s takou tvrdosťou? Čo by ste chceli zmeniť? Venujte zvláštnu pozornosť tomu, či sú bolesti na chrbte alebo na krku, pretože aj tie môžu hovoriť o nesprávne organizovanom mieste spánku.

Vyskúšajte taštičkové matrace. Spĺňajú hneď niekoľko vecí naraz. V prvom rade je to dizajn, ktorý je ale pre váš spánok, ako sme už spomínali, menej podstatný. Potom sú to ortopedické vlastnosti, ktoré poskytujú telu počas spánku tú najlepšiu oporu. Ide o špeciálne obalené pružiny v netkanej textílii, kde každá jedna veľmi dobre reaguje na pohyby tela.

Prírodné plnivá

Tvrdosť a pohodlie týchto doplnkov závisí aj od výplne. Materiálov, ktoré zaisťujú dokonalú oporu rovnako ako pena.

Latexované kokosové vlákno je plnivo pozostávajúce z kokosových vlákien impregnovaných prírodným latexom. Odlišuje tuhosť, pružnosť a trvanlivosť matracov, pričom kokosové matrace majú vysoký stupeň anatómie.

Luxusné matrace by mali aj niečo vydržať, takže je veľmi dobré, ak sa budete pri investovaní do tejto kúpy rozhodovať rozumne. Nezabudnite samozrejme pritom na najdôležitejšie, čím je rozmer postele a stav roštov v nej.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*