Zbavte sa stresu, depresie a vyčerpania v termálnych kúpeľoch

16. marca 2019

Akýkoľvek stres spôsobený núdzovým alebo emocionálnym šokom je o zvýšenom nervovom napätí. Akási kumulatívna reakcia tela na neštandardné udalosti, ktorá je sprevádzaná uvoľňovaním hormónov. Spolu so stresom potom prichádzajú do vášho života „štyria jazdci veľkej apokalypsy“: adrenalín, noradrenalín, kortizol a prolaktín.

Na jednej strane tieto hormóny chránia náš nervový systém a na druhej ich prebytok vyčerpáva vnútorné rezervy tela. Preto sa po strese cítime veľmi unavení a na dne so všetkými svojimi silami.

Termálne kúpele to vyriešia

Zbaviť sa stresu je pre niekoho jednoduché a iný majú s tým naopak neustále veľké problémy. Nával povinností a práce, ktoré sa na jeho vzniku podpisujú, nemá problém človek zvládnuť, no v momente, keď všetko opadne, úlohy sú splnené a vy si môžete konečne odpočinúť. Telo sa začne spamätávať a vyplaví množstvo tlaku, ktorý spôsobí vznik migrény alebo iného vážnejšieho ochorenia.

Vyriešiť to môžete relaxáciou a odpočinkom v dobrých termálnych kúpeľoch, ktoré vám nielen svojim prostredím, ale aj procedúrami a wellnessom vytvoria tie najlepšie podmienky na uvoľnenie.

Vyskúšajte vodoliečbu

Výhodou kúpeľných pobytov je prítomnosť odborného lekára, ktorý vám po dôkladnej analýze vášho aktuálneho zdravotného stavu naordinuje všetky potrebné procedúry. Veľmi dobrá je a odporúčame vám vyskúšať vodoliečbu.

Slovensko je na zdroje prírodných minerálnych vôd bohaté a práve vďaka tomu môžete využiť liečivú silu termálnej neriedenej minerálnej vody, ktorá sa postará o potrebné uvoľnenie, relax, masáž alebo zlepšenie zdravotného stavu, aj vy.

Škótske streky, bazénové a vaňové kúpele alebo subaquálna masáž a množstvo iných procedúr, je vám tu plne k dispozícii.

Zaneste všetky problémy do kúpeľov, zbavte sa ich pomocou tých najlepších procedúr a zmeny prostredia, v ktorom sa bude cítiť príjemne nielen vaše telo, ale aj myseľ. Ide o jednoduché a rýchle riešenie, ako bojovať so stresom a jeho veľkou silou.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*