Odhlučenie bytu môže zmeniť váš život k lepšiemu

17. marca 2019

Postaviť si rodinný dom lebo kúpiť vlastný byt v tej najlepšej lokalite nie je ešte žiadna výhra. Ako ľudia fungujem vo veľkej spoločnosti, s ktorou sa musíme snažiť vychádzať a spolupracovať. Ľudia sme ale rôzni a nie vždy sú vzájomné sympatie rovnaké. V rámci vlastného bývania a práv by sme sa ale nemali nechať negatívnymi emóciami ovplyvniť a na druhú stranu nimi naopak nevplývať na druhých.

Je to dané aj právami a povinnosťami uvedenými v zákone o vlastníkoch bytov a nebytových priestorov. Správať sa v rámci dobrých medziľudských vzťahov v týchto priestoroch k sebe ako rozumní ľudia. Tak, aby nám nebolo ublížené a ani my sme svojim konaním nespôsobovali ujmu druhým.

Odhlučenie bytu vyrieši problémy s nevhodnou akustikou

Aj tie najmodernejšie byty a nebytové priestory majú nevýhodu vo svojom konštrukčnom riešení. Jedna stena je naviazaná na druhú, vďaka čomu sa zvuky a decibeli šíria od susedov až k vám domov.

Okrem dohovoru, vzájomného rešpektu a tolerancie, to môžete a viete veľmi rýchlo a jednoducho vyriešiť aj s pomocou kročajovej izolácie pod plávajúcu podlahu. Ide o špeciálne vyplnenie priestoru medzi plochou vášho bytu a stropom toho ďalšieho pod alebo nad vami.

V obchodoch nájdete rôzne peny, ktoré ale svojou hrúbkou môžu zvýšiť podlahu o niekoľko milimetrov a opticky zmenšiť už tak malú rozlohu bytu.

Základom dobrého odhlučenia bytu v Bratislave je však použitie kvalitných zvukovo izolačných materiálov, ktorých dobré vlastnosti nie sú založené len na hrúbke, ale obsahu vlákien a izolačnej zmesi vo forme dobrej akustickej peny.

Koniec starostiam s hlučnými susedmi

Ak je aj váš byt na tom s akustikou a jej šírením dosť zle, zrejme hľadáte riešenie, ktoré vás týchto nekonečných problémov s hlučnými susedmi nadobro zbaví. Netvrdíme, že všetky problémy sa z vášho života úplne stratia, ale vysoké zlepšenie zvukovej izolácie môžete od tohto systému určite očakávať. Treba sa len presvedčiť a kročajovú izoláciu oceniť.

 

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*