Ako si výberom posteľných obliečok zvýšiť pohodlie počas spánku

5. decembra 2019

V posteli strávime v priemere osem hodín, čo je asi tretina dĺžky dňa. A preto, že nám príroda dopriala menej času na oddych, má zmysel vybaviť si svoju posteľ maximálnym komfortom. Čo to znamená? Musíte si „posvietiť“ na výber správnych posteľných obliečok a ostatných doplnkov, ktoré k svojmu odpočinku potrebujete.

Podľa čoho vyberať posteľné obliečky?

Všímajte si štítok produktu. Výrobca kvalitných posteľných obliečok a jeho kontakty sú vždy uvedené na etikete posteľnej bielizne.  Zloženie látky, schéma usporiadania, v ktorej sú uvedené rozmery každého z výrobkov a  odporúčania, ako sa starať o bielizeň. Ak je štítok zle vytlačený a zle umiestnený – je lepšie nad nákupom popremýšľať.

Pevné švy

Ak je to možné, oplatí sa ich vyskúšať a prekontrolovať. Myslite aj na počet švov. Čím ich je menej, tým lepšie. Vysoko kvalitné obliečky sú vždy vyrobené z celého kusu látky, pretože aj malá prekážka vám môže spôsobovať diskomfort. Tiež by mali byť švy odolné a pevné.

Materiál a veľkosť

Hlavným kritériom pri výbere posteľnej bielizne je aj materiál, z ktorého je vyrobená. Je lepšie uprednostniť prírodné vlákna – bavlnu, ľan alebo hodváb. Bielizeň sa často perie, takže tkanina musí odolať aj týmto zaťaženiam. Čím je látka hrubšia, tým je aj silnejšia.

Za najpraktickejšiu sa považuje bielizeň, kde hustota nite nie je menšia ako 40 nití na 1 cm2. Pozorne si preto preštudujte kompozíciu. Pozor na obsah syntetických vlákien, ktoré môžu podráždiť pokožku. Dôležitá je samozrejme aj veľkosť, ktorú oceníte najmä pri výbere novej froté plachty.

Rada na záver

Výber posteľných obliečok zvažujte aj podľa ročného obdobia a veku osoby, ktorej budú robiť radosť. Spánok je jedna z najdôležitejších vecí v našom živote, ktorú ovplyvňuje aj ten najmenší detail. Preto si na výber tohto doplnku dajte obzvlášť záležať a nebojte sa investovať aj do kvalitnejších modelov.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*