Ako si zariadiť krásnu a priestorovo nenáročnú kuchyňu

30. decembra 2019

Malá kuchyňa môže byť útulná a super funkčná. Len jej zariadenie si vyžaduje trochu starostlivejšie plánovanie a inovatívne riešenia. Bežný človek s tým však môže mať značné problémy, a preto sa v týchto prípadoch odporúča, aby ste pri návrhu investovali do profesionálnych rád.

Moderné interiérové štúdio vám dokáže pomôcť vytvoriť krásny priestor, z ktorého nádhery sa budete tešiť niekoľko rokov. Poďte sa teda spolu s nami pozrieť na to, ako to funguje v praxi.

Stavte na bielu

Biela farba je na zdobenie malej kuchyne ideálna, pretože táto farba má vlastnosť odrážať do priestoru svetlo, ktoré potom vytvára pocit priestrannosti a vizuálne predlžuje steny. Mimochodom, na rozdiel od populárnych mýtov sú biele povrchy oveľa praktickejšie ako tmavé.

Interiéry zdobené jasnými farbami sa zdajú byť elegantnejšie ako tie farebné. V mnohých prípadoch si vďaka bielej farbe môžete dovoliť zaujímavejšie kombinácie, ktorých výsledkom bude aj krásna luxusná kuchyňa.

Jedným z trendov tohto roku sú aj monochromatické interiéry s bielymi podlahami, stenami a nábytkom. Použitím tohto triku pri navrhovaní malej kuchyne môžete „vymazať“ hranice stiesneného priestoru a vytvoriť ilúziu dostatočne veľkého priestoru.

A aby sa interiér malej kuchyne v bielej farbe nezdal príliš sterilný, použite niekoľko odtieňov bielej a skombinujte kontrastné textúry mramoru. Veľmi dobre spolu s bielou pôsobia aj obklady z prírodných  materiálov.

Rohová kuchyňa

Vo väčšine prípadov je rozloženie kuchyne v tvare L optimálne pre malé priestory. Po prvé, je to kompaktné riešenie, a po druhé, umožňuje vám použiť dve susedné steny a uhol medzi nimi, usporiadať varnú dosku, umývadlo a chladničku podľa princípu „pracovného trojuholníka“.

Využite parapetnú dosku

Napríklad môže byť integrovaná do kuchynského kúta alebo premenená na barový pult. Táto myšlienka je síce trochu náročná na implementáciu, ale pri plánovaní malej kuchyne je skutočne užitočná.

Nezabudnite urobiť v parapete niekoľko otvorov na cirkuláciu teplého vzduchu. V opačnom prípade sa budú okná neustále zahmlievať a hrozí vznik plesne.

Na záver sa snažte eliminovať neporiadok. Čím menej vecí v malej kuchyni je, tým lepšie. Pokúste sa zariadiť si skladovanie vecí tak, aby sa všetko, čo je zvyčajne umiestnené na pracovnej doske (od riadu po elektrické spotrebiče), schovalo v zásuvkách a skrinkách. Uvidíte, že to funguje a realizácia týchto krokov vám veľa času nezaberie.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*