Bývanie a syntetické materiály – aké sú ich výhody?

7. septembra 2020

Spríjemnite si bývanie

Syntetické materiály často nahrádzajú tie prírodné aj pokiaľ ide o bývanie. Staré drevené okná a dvere vymieňame za plastové a niečo do seba majú tiež laminátové či vinylové podlahy. Prezradíme vám, aké výhody vám syntetické materiály v dome prinesú.

Plastové dvere a okná

Plastové okná a dvere sú cenovo dostupné, bezpečné a ponúkajú výber z rôznych dizajnov. Plastové vchodové dvere aj okná tiež prinášajú spotrebiteľom veľmi dobrý pomer ceny a kvality. Práve preto sú obľúbené a neraz nahradia drevené, ktoré už doslúžili. Nenáročná je aj ich údržba a čistenie. Plastové rámy pretriete handričkou navlhčenou vo vode so saponátom a kovania stačí raz za rok premazať. Plastové dvere a okná sú odolné voči vplyvom počasia, sú teda menej náchylné na poškodenie a majú dlhú životnosť.

Plastové vchodové dvere sú aj dostatočne bezpečné. Musíte si ale vybrať také, ktoré majú bezpečnostné kovania a pánty. Samozrejme treba spomenúť dobré izolačné vlastnosti. Čo sa týka dizajnu, čaká vás pomerne veľký výber dekórov, ktoré môžete zladiť s fasádou vášho domu. Vybrať si môžete vchodové dvere s imitáciou dreva, plné alebo so sklenenou výplňou.

Vinylové podlahy

Vinylové podlahy sa vyrábajú z polyvinylchloridu (PVC). Tento materiál je mäkký, vďaka čomu je chôdza po vinylovej podlahe veľmi príjemná. Svojimi vlastnosťami navyše zlepšuje akustické pomery v miestnosti. Vinylové podlahy sú atraktívne predovšetkým vďaka širokému výberu dizajnov.  Môžete si preto vybrať farby a vzory presne podľa vašich predstáv od rôznych farieb cez dekóry dreva, kameňa, mramoru či iných prírodných materiálov.

Všetky vinylové podlahy sú vhodné rovnako do domácnosti aj komerčných priestorov, pretože sú nenáročné na údržbu a dobre odolávajú každodennej záťaži. Odolné sú aj voči vode a pre lepenú vinylovú podlahu nie je problémom ani podlahové vykurovanie. Vinyl je síce náchylnejší na poškriabanie, najmä ak máte domáce zvieratká, ale na druhej strane sa poškodený kus dá jednoducho vymeniť.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*