Puzzle pre najmenších aj veľkých

25. septembra 2020

Puzzle pre všetkých

Vedeli ste, že počas skladania obrázkov z malých častí navzájom spolupracuje ľavá a pravá hemisféra mozgu? Puzzle tak zapojí do činnosti celý mozog. A jeho skladanie nám prináša aj iné benefity.

Drevené puzzle pre deti

Puzzle patria k obľúbenej zábave na voľný čas pre malých aj veľkých. Pre najmenšie deti je vhodné drevené puzzle s dostatočne veľkými dielikmi. S väčšími dielikmi sa nielen ľahšie manipuluje, sú prispôsobené aj vývoju detského myslenia.

Drevené puzzle pomáha rozvíjať u detí kreativitu a jemnú motoriku a zlepšuje koordináciu zraku. Prispieva tiež k rozvoju logického a priestorového myslenia. Na skladanie sa deti musia dostatočne sústrediť a trénujú si tiež trpezlivosť. Drevené puzzle v pestrofarebnom vyhotovení s detskými motívmi pomáha aj hyperaktívnym deťom chvíľu obsedieť na mieste. Môžete ho zakúpiť s rôznymi motívmi zo známych rozprávok, so zvieratkami alebo inými detskými obrázkami.

3D puzzle nielen pre dospelých

3D puzzle pre väčšie deti a dospelých prinesú množstvo kreatívnej zábavy celej rodine. Môžete pri nich stráviť nejeden spoločný večer. Vaše spoločné dielo potom môžete opäť rozložiť alebo zaliať lepidlom na puzzle a zavesiť na stenu. S 3D puzzle vytvoríte jedinečné objekty známej architektúry aj prírodné motívy alebo rozprávkový domček pre deti. K dispozícii sú tiež puzzle s 3D efektom s obrázkami zvierat, vesmírnou tematikou a motívmi pre teenagerov.

Skladanie 3D puzzle má pozitívny vplyv na psychiku a výborne pri ňom zrelaxujete. Sústredenie pomáha navyše vypnúť myseľ a zabudnúť na každodenné problémy. Vo chvíli, keď po dlhej dobe hľadanie nájdete ďalší kúsok do skladačky, vaše telo začne tvoriť hormón dopamín. Vďaka tomu zažijete pocit uspokojenia. Puzzle sú tak výbornou prevenciou pred psychickými problémami, akými sú úzkosť či depresia.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*