Jednoduché a lacné aktivity, ktoré vám pomôžu udržať si dlhodobo dobré zdravie

24. marca 2021

Bez ohľadu na to, koľko lekárov hovorí o potrebe viesť zdravý životný štýl, správne jesť, prestať fajčiť, menej často piť alkohol a viac sa hýbať. Počet ľudí, ktorí dodržiavajú tieto odporúčania, nie je taký vysoký. Niekto nemá dostatočnú vôľu a iný zasa čas a prostriedky.

V reakcii na takúto neopatrnosť a lenivosť reaguje naše telo a srdce vážnymi a, bohužiaľ, niekedy smrteľnými chorobami. Počet srdcových a iných chorôb zo dňa na deň rastie. Avšak, aj keď vám nejaký druh ochorenia diagnostikujú, môžete predsa stále žiť dlhý, zdravší a šťastnejší život.

Potrebujete k tomu len chuť, energiu, možno nový elektrobicykel a množstvo iných druhov jednoduchých fyzických aktivít, s ktorými vás v našom článku oboznámime.

Poprechádzajte sa

Na zdokonalenie fyzickej a psychickej kondičky nepotrebujete tráviť celé dni v posilňovni. Občas vám môže pomôcť prekrviť telo aj obyčajná chôdza. Má svoje výhody, ku ktorým patrí:

  • jednoduchosť cvičenia;
  • kardiovaskulárny systém nie je vystavený nadmernému stresu, s náhlymi nárazmi tlaku a pulzu.
  • vylúčenie rizika poranenia;
  • jednoduché zvyšovanie záťaže a intenzity;
  • absencia potreby akýchkoľvek doplnkov.

Kúpte si kolobežku

Veľmi veľký vplyv na naše telo má ja kvalita vzduchu, ktorý dýchame. V uzavretých priestoroch je jeho hodnota naozaj biedna, no možností na jeho zlepšenie je málo. Prechádza v prírode by mohla ale pomôcť.

Ak sa vám však nechce moc chodiť, no potrebujete okysličiť vaše pľúca, stačí si kúpiť kvalitnú kolobežku. Aj vďaka nej sa môžete pokochať prírodou a okolím a doplniť telu potrebné hladiny kyslíka. Namiesto nôh použijete dve kolesá a svet sa bude zdať zas o niečo krajší.

Zabehajte si

Pokiaľ potrebujete svoje srdce poriadne rozhýbať a rozpumpovať, skúste si zabehať. Beh je v podstate rýchlejšou chôdzou, pri ktorej trénujete aj svoje dýchanie a pľúca, prekrvujete končatiny a celé telo dostáva nový impulz.

Na čerstvom vzduchu sa zlepší aj vaše trávenie, spálite nahromadené kalórie a tuky. Vyberte si vhodnú trasu, obujte pohodlné tenisky a zabehnite za svojím zdravím. Uvidíte, že vám to len a len prospeje.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*