Tipy, ako sa pripraviť na jar a teplé počasie

28. marca 2021

Na jar sa treba pripraviť

Na jar, keď sa príroda prebúdza a všetko okolo sa obnovuje, chceme vyzerať obzvlášť krásne a štíhlo. Avšak, na krásu by sme nemali zabúdať ani pri našom okolí, ktoré denne využívame na bývanie, prácu, zábavu i relax. A nakoľko je jedným z takýchto miest práve naša záhrada a dom, mali by sme sa postarať aj o tieto časti.

Dáme vám k tomu niekoľko tipov.

Vyčistite strechu

Chcete zabrániť zatekaniu a zrúteniu strechy a fasády? V tom prípade je dôležité postarať sa o stav drenážneho systému budovy. Účinnou metódou prípravy odkvapov na jarné a letné obdobie je odstraňovanie popadaného lístia a vetvičiek. Všetky tieto odpadky upchávajú odkvapy, zabraňujú stekaniu vody a spôsobujú poškodenie konštrukcie domu.

Ak sa chcete týmto a ďalším iným problémom vyhnúť, mali by ste si po príchode teplejších dní nechať vyčistiť celú strechu. Dažďu a búrok bude naozaj požehnane. Tak sa na ne touto jednoduchou údržbou včas pripravte.

Nezabudnite na spilovanie stromov

Jednou z ďalších dôležitých činností na záhrade je aj starostlivosť o porasty. Stromy a kríky vám zaberú najviac času, preto začnite práve s nimi. Kompletné spilovanie stromov a prerezávanie kríkov by malo pomôcť nielen v estetike záhrady, ale aj jej bezpečnosti.

Staré stromy, ktoré by sa mohli zlomiť alebo prevrátiť, by mali byť odstránené, najmä v oblastiach s hustou premávkou a pohybom ľudí. Náročné rozhodnutie o odstránení stromu musí ale vychádzať z odborného posúdenia jeho stavu, veľkosti stromu a použitia techniky, ktorú majú často len profesionáli na výškové práce.

Vyčistite trávnik

Zelený koberec na záhrade bude tak krásny, ako dobre sa oň na jeseň alebo teraz po príchode jari postaráte. Pod takouto starostlivosťou treba rozumieť nielen pravidelné kosenie trávnika, ale aj jeho detailné čistenie. Zbavte ho popadaného lístia a odstráňte z neho burinu.

Uvidíte, že aj tieto jednoduché, no dôležité činnosti vám pomôžu na vašej záhrade vytvoriť si na život a relax tie najlepšie podmienky.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*