Ako ušetriť na spotrebe elektrickej energie bez obmedzenia komfortu

20. júla 2021

Tarify neustále rastú, takže otázka „ako ušetriť na účtoch za energie je veľmi aktuálna. Ale čo keď je dom plný domácich spotrebičov, ktorých sa nechceme vzdať?

Druhým bodom je, že veľa domov má kotol, elektrický bojler a elektrický sporák. Už teraz je výhodnejšie ohrievať vodu, variť jedlo alebo vykurovať byt elektrinou ako plynom. Ako však pri ich dokonalej službe neprísť o celoživotné úspory?

Existuje niekoľko efektívnych spôsobov, s ktorými vás zoznámime a možno aj vám pomôžu znížiť ročné vyúčtovanie nájomného.

Vymeňte osvetlenie

Rada je banálna, ale ak necháte žiarovku zapnutú celú noc niekoľkokrát za mesiac, potom môže byť strata rozpočtu značná. Ak sa chcete vyhnúť nepríjemným prekvapeniam od správy budov z dôvodu zvýšenej spotreby energie, môžete do interiéru inštalovať LED žiarovky alebo snímač pohybu, ktorý osvetlenie zapne a vypne za vás.

Používajte spotrebiče s najvyššou triedou energetickej účinnosti

Podľa štatistík tretina spotreby energie v dome pripadá na chladničku. Niet sa čomu čudovať, pretože funguje nepretržite a prítomnosť ďalších mrazničiek nijako neznižuje spotrebu, ale práve naopak.

Skladovať jedlo v chladnej komore, nie je v dnešných horúčavách reálne. Rozumnejšie naopak bude, zaobstarať si spotrebiče s triedou energetickej účinnosti „A +“ alebo vyššou. Nové domáce spotrebiče sú výrazne energeticky efektívnejšie než tie, ktoré boli vyrobené pred 5-10 rokmi.

Pri rovnakom výkone majú oveľa menšiu spotrebu energie, čo samozrejme platí aj pre ostatných užívateľov energie v domácnosti.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*