Hľadáte moderné tienidlo na terasu alebo záhradu? Máme pre vás riešenie

25. marca 2022

Patríte k ľuďom, ktorí radi trávia voľný čas s dobrou knihou na terase a užívajú si život plnými dúškami? Alebo milujete pohodlie na záhrade s rodinou či dobrými priateľmi, kde si len tak  pokecáte? Potom určite viete, že by ste sa mali dostatočne chrániť nielen pred slnkom!

A v našom článku si o takejto modernej a štýlovej ochrane niečo povieme.

Klasický dáždnik

Za predpokladu, že je dáždnik kvalitný, dokáže vás pred slnkom a škodlivými UV lúčmi spoľahlivo ochrániť tiež. Sami sa ale rozhodnite, či uprednostňujete dáždnik s centrálnou tyčou, konzolový dáždnik, nástenný alebo iný model.

Pozor však na to, že slnečník dokáže pred slnkom ochrániť len malú časť, v závislosti od veľkosti terasy alebo záhrady. Pri stretnutiach väčších skupín dáždnik preto zvyčajne nestačí na vytvorenie dostatočného tieňa. Okrem toho sú dáždniky dosť náchylné na poškodenie vetrom a počasím. Aká je alternatíva?

Viac tieňa a pohodlia vďaka pergole

Bioklimatická hliníková pergola je dobrou alternatívou ku klasickej slnečnej clone, ktorá sa používala v minulosti. Takáto tieniaca technika vám ponúka prvú výhodu v tom, že si nemusíte so zariadením robiť žiadne starosti a nechať ho na záhrade alebo terase bez vášho dozoru po celý rok.

Počas chladných zimných mesiacov vďaka pergole nepotrebujete pre záhradný nábytok alebo  náradie či niektoré druhy kvetov žiadny špeciálny prístrešok.

Pergola je odolná nielen proti slnku, ale aj vetru, vysokým aj nízkym teplotám, dažďu alebo snehu. Odolné lamely si navyše môžete nastaviť tak, ako vám to najviac vyhovuje, vďaka čomu si pod pergolou vytvoríte optimálnu klímu.

Najdôležitejšie ale je, že ide o lacné pergoly, takže napriek ich vysokej kvalite a dokonalému prevedeniu váš rozpočet neohrozia.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*