5 tipov, ako si vytvoriť vstupný priestor s príjemnou atmosférou

20. mája 2022

vstupný priestor a farby

Aj keď je chodba malá miestnosť, môžete ju zútulniť s veľkým dôrazom na detail. Ukážeme vám, ako navrhnúť štýlovú chodbu a nechať malú miestnosť, aby sa stala ústredným bodom zvyšku vášho interiéru.

Tak sa pustite spolu s nami do zaujímavého čítania a urobte zo svojej chodby vrchol luxusu.

Pohrajte sa s farbami

Máte neokázalú chodbu? Potom sa pohrajte s farbami, buďte odvážni a vyskúšajte nové veci. S jasnou oranžovou, jemnou fialovou alebo sviežou zelenou sa vaša stena v chodbe môže stať novým vrcholom. Veľmi vítané sú tu aj nezvyčajné vzorované tapety, do polovice maľované steny a blokové pruhy v kontrastných farbách, ku ktorým veľmi vkusne ladia moderné šatníkové skrine.

Pomôžte si s vkusným predsieňovým nábytkom

Ak je vaša chodba dostatočne široká, môžete ju premeniť aj na mini obývačku – ideálne na pohodový rozhovor so susedmi alebo na popoludňajšiu kávu. Drevo a koža sú pri zariaďovaní nevyhnutnosťou a šíria útulnosť a teplo. Alebo si pomôžte originálnym a mimoriadne vkusným predsieňovým nábytkom.

Využite silu zrkadiel

Vstupné priestory sú pre minimálne využitie často malé. V praxi ale často zisťujeme, že je to chyba a miesto na voľný pohyb nám tu chýba. Vaša chodba je úzka a krátka a chcete, aby vyzerala širšia a dlhšia. Ako to dosiahnuť? Umiestnite zrkadlo do stredu chodby a skombinujte ho so svetlými farbami, aby ste priestor opticky zväčšili.

Vneste svetlo do tmy

Biele steny a veľa svetiel nechávajú žiariť aj ten najtmavší vchod do domu, a tak sa javí zároveň väčší. Odporúčame kombináciu stropných a nástenných svietidiel. Perfektné sú aj sklenené dvere, najlepšie s posuvnou funkciou. Umožňujú cirkuláciu svetla a vizuálne zväčšujú priestor mnohonásobne.

Použite kvalitnú podlahovú krytinu

Správna podlahová krytina je základ pre fungovanie celého domu alebo bytu. Podlaha v chodbe však často musí vydržať najväčšiu záťaž. Preto je najlepšie použiť odolný materiál voči poveternostným vplyvom, ako je laminát, dlažba alebo parkety. Ak sa nechcete zaobísť bez koberca, mali by ste zvoliť model zo syntetických vlákien, sisalu alebo kozej srsti, ktorý sa dobre čistí.

Takto si vašu chodbu zariadite k svojej maximálnej spokojnosti a kráse.

Zdroj obrázka: jantsarik/Shutterstock.com

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*