Ušetrite: Tipy na zníženie nákladov na tlač

18. júla 2023

Podnikáte alebo študujete a tlačiareň je vašou nenahraditeľnou technológiou? V tom prípade určite hľadáte spôsoby, ako znížiť náklady na tlač? Náplne do tlačiarní môžu byť drahé.

Zvážte spolu s nami nasledujúce jednoduché spôsoby, ako znížiť náklady na kazety do tlačiarne a nebudete sa musieť obmedzovať.

Vyberte si správnu tlačiareň

Predtým, ako sa tlačový atrament stane problémom, spotrebitelia by si mali najprv určiť, aký typ tlačiarne potrebujú, aby vyhovovali ich tlačovým účelom. Napríklad, ak väčšina toho, čo budete tlačiť, sú čiernobiele strany, farebná atramentová tlačiareň nemusí byť pre vás tou správnou tlačiarňou. Najlepšie je použiť čiernobielu laserovú tlačiareň a veľkokapacitné tonery Canon na zdvojnásobenie tlačového výstupu za takmer polovičnú cenu.

Tlačte len to, čo potrebujete

Aby ste ušetrili kvalitný toner, vytlačte len tie najrelevantnejšie informácie a zvyšok preskočte. Ak napríklad tlačíte spravodajský článok, vystrihnite a prilepte si text – odstráňte reklamy a fotografie – alebo vytlačte článok bez komentárov, ktoré zvyčajne nasledujú.

Ukážka pred tlačou

Použite funkciu ukážky pred tlačou, ktorá používateľom umožňuje vidieť, ako budú strany vyzerať pred vytlačením. Toto je často dobré riešenie na identifikáciu niektorých najťažších problémov s formátovaním pred tlačou. Týmto spôsobom môžete ušetriť veľké množstvo atramentu, tonera a papiera.

Upravte nastavenia farieb

Ak bude väčšina vašej tlače čiernobiela, nezabudnite zmeniť nastavenia predvoleného režimu tlačiarne na čiernobiele, nie farebné. Ak tlačíte farebne, v ponuke tlače zmeňte nastavenie tlačiarne späť na farebnú. Nielenže znížite celkové náklady na tlač tým, že ušetríte množstvo použitého farebného tonera, ale získate aj bezpečnejšie výsledky.

Dajte si na týchto detailoch záležať a toner v tlačiarni vám vydrží dlhšie.

Zdroj obrázka: superelaks/Shutterstock.com

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*