Hľadáte kvalitného zubára?

28. júla 2019

Zuby nám slúžia po celý život. Preto sa o ne musíme dobre starať. Dôležitou súčasťou starostlivosti je prevencia vzniku zubného kazu, jeho včasné zachytenie vďaka pravidelným preventívnym prehliadkam a samozrejme aj profesionálne ošetrenie kazu. Ak hľadáte kvalitného zubára, poradíme vám.

Ako spoznať kvalitu zubnej kliniky

Kvalitu zubnej kliniky spoznáte podľa viacerých faktorov. Dôležité sú samozrejme pozitívne referencie od pacientov. Okrem toho by ste u zubára mali nájsť profesionálny prístup. Keďže sa medicína stále vyvíja, kvalitná zubná klinika sa vyznačuje tiež používaním moderných postupov a technológií.

Dobrý zubár v Žiline v moderných priestoroch RYANT clinic ponúka okrem vyššie uvedeného aj kvalitné služby a bezbolestné ošetrenie. Využiť môžete rôzne stomatologické služby ako ošetrenie kazov, ošetrenie zubných defektov, koreňové ošetrenie zuba, protetiku, extrakciu zubov a dentálnu hygienu.

Zubár ponúka tiež možnosť objednania na čas. Vášmu ošetreniu tak nebude predchádzať dlhé čakanie v čakárni. Pred vykonaním bežného aj špecializovaného zákroku sa môžete opýtať na všetky detaily ošetrenia ako aj o cene za vykonaný výkon.

Endodoncia

Vykonávaná endodoncia, čiže ošetrenie koreňového kanálika, je zákrok, ktorý sa vykonáva pri poškodení zubnej drene kazom alebo keď kaz dosiahne až k nervu zuba. Endodoncia vám tak zachráni zub aj pri takomto rozsiahlom poškodení.

Pred samotným vyšetrením lekár dôkladne prehliadne váš zub. Presvedčí sa tiež o tom, či zub reaguje na zmenu teploty a dotyk. Ak nemá k dispozícii aktuálny röntgenový snímok, dá ho zhotoviť.

Ako prebieha endodoncia

Endodoncia prebieha v lokálnej anestéze. Preto je tento zákrok pre pacienta bezbolestný. Lekár dôkladne vyčistí zubný kanálik od zápalu a baktérií. Odstráni tiež nefunkčný nerv a cievy. Nakoniec vykoná dezinfekciu kanálika a hermeticky ho uzavrie tesnou koreňovou výplňou. Tým zabráni prieniku baktérií.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*